Samo se opustite i uživajte, mi brinemo o svemu.
Budimo u kontaktu:

Top 10 destinacija 2014

Naš svet je dovoljno veliki da ga nijedan pojedinac za svoga života ne može celog istražiti, i videti sve njegove lepote i zanimljivosti. Ali ono što može je da napravi selekciju i potrudi se da vidi ono što su drugi putnici pre njega istakli kao nešto što ne bi trebalo propustiti.

Predstavljamo Vam top 10 destinacija sveta koje su izabrane na osnovu više miliona glasova korisnika Trip Advisor portala.

  1. Istanbul – Evropa i Azija se susreću u Istanbulu, gde prekrasna drevna arhitektura koegzistira sa modernim restoranima i noćnim životom. Gradske džamije, bazari, i Hamami ( turska kupatila ) mogu Vas vrlo uposliti pri vašoj poseti. Počnite sa Sultan Ahmet džamijom ( Plava džamija) koja uliva strahopoštovanje, vidljive iz mnogih tačaka u gradu. Prošetajte Galata mostom i svratite do Miniaturk parka i vidite njegove sitne artefakte. Veliki bazar ima hiljade prodavnica za razgledanje i kupovinu, dok je Egipatski bazar mirisna oaza začina i voća.
  2. Rim – se ne može obići za jedan dan, takodje. Grad izgleda kao ogromna hala izložbe nekog muzeja, fantastični kolaž trgova, pijaca, i zapanjujućih istorijskih znamenitosti. Bacite novčić u fontani Trevi, budite oduševljeni Koloseumom i Panteonom, a napunite se gorivom jednim kapućinom za popodnevnu kupovinu na Campo de’Fiori ili Via Veneto. Uronite u tanjir sveže testenine, ili u neke sočne pržene artičoke, ili u izuzetan paprikaš od govedjeg repa za jedno od najboljih jela u vašem životu.
  3. London – Kraljevski nakit, Bakingemska palata, Kemden market… U Londonu, istorija se sudara sa umetnosti,  modom, hranom, pivom i specifičnom britanskom atmosferom. Savršen dan je drugačiji za svakoga: ljubitelje kulture bi trebalo da pogodi Tate Modern i Roial Opera House. Ljubitelji mode će uživati u prodavnicama Oxford ulice. Za ljibitelje hrane, krem čaj kod Harrod-a ili hrskava riba iz odgovarajućeg restorana će ponuditi klasičan Londonski ukus. Ljubitelji muzike i knjiga će poludeti na Abbei Road i Sherlock Holmes Museum ( u 221B Baker Street ).
  4. Peking – Pomerite se, Osman i L’Enfant. Urbanista Pekinga vas tuče po nekoliko vekova. Njegovo ime je Kublaj Kan. Ovde ćete naći obilje istorije, kako drevne ( Hala Očuvanja Harmonije, Letnja palata, Zabranjeni grad ) tako i novije ( Mao Memorial Hall, Trg Tjenanmen ). Za najbolje iskustvo kupovine, izabrati pre Dirt Market umesto turističkog Silk Market.
  5. Prag – Boemska atmosfera i njegove karakteristike kao iz bajke čine Prag savršenom destinacijom za turistu umornog od letovanja na razne plaže, i koji žele da se malo urone u kulturu. Možete posvetiti ceo dan u istraživanju Prazsky hrad ( Praškog Zamka), i zatim na oporavak na srdačnu večeru u klasičnoj Češkoj kafani. Provedite neko vreme lutajući Starim gradskim trgom pre nego što odete do Dvorane Starog Grada i Astronomskog sata. Najbolji praški barovi se nalaze u podrumima, gde istorijski pubovi postavljaju scenu za tradicionalno veče.
  6. Marakeš – „Crveni Grad“ Marakeš je magično mesto, prepun trgovina, bašti, palata i džamija. Istražujući intimna dvorišta i vijugave uličice drevne Medine osećaćete se kao u bajci. Pronađite unutrašnji mir na mirnoj Jardin Majorelle ili uživajte u lepoti neke od drevnih džamija u gradu ( uzimajući u obzir da , ako niste musliman, ne možete ući ).
  7. Pariz – Uživanje na pain au chocolat u kafiću na ulici, opuštanje posle dana šetanja duž Sene i divljenja ikonama kao što su Ajfelova kula i Trijumfalna kapija… savršeno iskustvo Pariza kombinuje odmor i živost, i dovoljno vremena da se uživa i u izuzetnom obroku, kao i u eksponatima Luvra. Probudite svoj duh na Notre Dame-u, cenkajte se na Marche auk Puces de Montreuil ili isprobajte poslastice na Marche Biologikue Raspail, zatim kao šlag na torti završite dan sa predstavom u Mulen Ruž-u.
  8. Njujork – Znate ga iz filmova, TV-a i muzičkih spotova. Ali ako ga posetite lično – na vikend ili mesec – naći ćete nemiran, energičan grad sa kulturom, sportom, istorijom, restoranima i šoping mestima u neverovatnom izobilju. Kada ste posetili dobro poznate znamenitosti kao što su Empajer Stejt Bilding, Kip Slobode i Metropoliten muzej umetnosti, možete ići i korak van utabanih puteva u hiljadama pravaca: srednjovekovni Cloisters muzej u gornjem Menhetnu, Jenki stadion u Bronksu, obilazak picerije u Bruklinu … samo da pomenemo neke.
  9. Buenos Aires – Rodno mesto tanga je, kao i sam ples, zanosan, zavodljiv i užurban sa jakom energijom. Stara naselja su prepuna romantičnih restorana i noćnog života, a Buenos Airesovo evropsko nasleđe je evidentno u njegovoj arhitekturi, bulevarima i parkovima. Kafe Tortoni, najstarija kafan grada, će vas transportovati nazad u 1858, a spektakularni Teatro Kolon impresionira baš kao što je to uradio u 1908. Latinska Amerika za one koji vole kupovinu obećava premium doživljaj duž njenih velikih, širokih bulevara.
  10. Dubai – je kosmopolitski oaza, futuristički grad koji stoji velelpno preko pustinje Arabije. Ovo je grad superlativa, dom najveće svetske muzičke fontane; najviše zgrade ( Burj Khalifa ); hotela sa „samo“ 7 zvezdice ( Burj al -Arab ); najvećeg veštačkog ostrva ( The Palm Islands ); i najvećeg prirodnog cvetnog vrta ( Miracle Bašta ). Iznajmite mali džip i podjite na pustinjsku avanturu, cenkajte se na pijaci, ili izaberite favorita i navijajte na trci kamila.

Ako vam je dosta klasičnih letovanja i ležanja na plaži, i želite aktivno istraživačko putovanje, sigurni smo da će poseta bilo kojoj od predloženih destinacija postati vaš omiljeni životni doživljaj.


© Fly Orient tour operator